Superada amb escreix la primera assemblea general de SERCLE

Superada amb escreix la primera assemblea general de SERCLE

Abans de festes, la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERLCE) va celebrar la seva primera assemblea de socis. A més de les 18 persones que van seguir-la de manera presencial, 8 més van fer-ho de manera virtual des de diverses parts del món. Mig any després de donar-se a conéixer, aquesta primera assemblea havia de servir per posar en comú les necessitats que havien anat sorgint i alhora per tenir un intercanvi d’impressions més informal.

L’assemblea va ser conduïda per tres membres de la Junta Provisional, Carme Caludch, Llorenç Comajoan i Anna Subarroca, que van rebre la ratificació dels socis per passar a ocupar aquest càrrec de manera oficial. Un pas que també van fer Elga Cremades, Maria Lacueva i David Ginebra. A més, la nova Junta Permanent va comptar amb les incorporacions de Georgina Alvarez i Renée Pera, que van substituir Jon Landa i Anna Tudela (que malauradament no hi han pogut seguir). Aquest equip treballarà durant els pròxims dos anys, fins que a l’assemblea de socis de finals de 2020 s’haurà de renovar (la meitat dels càrrecs seran renovats llavors i l’altra meitat l’any següent, per tal que la Junta pugui mantenir certa continuïtat).

Després de la ratificació, es va presentar el pla de treball per als pròxims dos anys, que es divideix en tres projectes diferents: la creació d’una revista acadèmica sobre didàctica del català com a llengua/cultura estrangera, la formació de membres i no-membres a través de jornades físiques i/o virtuals i el desenvolupament d’una pàgina web de referència on trobar tot tipus d’informació sobre l’ensenyament del català com a llengua i cultura estrangera. Per a cadascun d’aquests projectes es va demanar la col·laboració activa dels socis, de manera que es van crear tres grups de treball perquè cada soci se sumi al que més li interessi.

A banda d’això, l’assemblea també va servir per aprovar els estatuts de l’associació, que no havien rebut cap esmena, per 22 vots a favor i una abstenció, i per aprovar també l’estat de comptes, en aquest cas per unanimitat. La tresorera, Carme Calduch, va explicar que el saldo és positiu perquè en aquest mig any l’única despesa que hi ha hagut ha estat la inscripció al registre d’associacions, que ha quedat sobradament pal·liada amb les quotes dels socis. Finalment, els assistents van coincidir a assenyalar la conveniència de la creació d’una plataforma com SERCLE i a desitjar-se molts encerts d’ara endavant.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines