Lacueva Lorenz, Maria

Lacueva Lorenz, Maria

Contacte:  maria.lacueva-lorenz@univ-paris8.fr

Biodata

Doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura (UV), professora d’Estudis Catalans a la Université Paris 8 – Vincennes-Saint Denis i col·laboradora del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC.  Anteriorment, he estat investigadora i docent a les universitats alemanyes de Heidelberg, Mannheim i Saarland. També he impartit cursos de formació per al professorat de català a l’estranger i a secundària. 

La meua investigació se centra en dues línies: d’una banda, els Estudis Culturals aplicats a l’ensenyament del Català com a Llengua Estrangera dins l’EEES i, de l’altra, la història de la literatura catalana d’autora, especialment dels segles XX i XXI. Soc membre del grup d’investigació ELCiS (Educació Literària, Lingüística, Cultura i Societat) i del LER (Laboratoire d’Études Romanes).

Entre d’altres publicacions sobre l’ensenyament de CLE, he editat el volum col·lectiu Didàctica Universitària dels estudis culturals. Pràctiques i tendències en la Catalanística i la Hispanística/ (2017).

Formació

– Doctorat Internacional en Didàctica de la Llengua i la Literatura (Universitat de València).
– Diploma d’Estudis Avançats en Teoria i Cultura Contemporànies (Universitat de Girona).
– Llicenciatura en Filologia Catalana (Universitat de València)

Publicacions

Podeu consultar algunes publicacions a:

Orcid

Academia 

Researchgate

Google Acadèmic  

Blog

a la recerca

Aneu a la barra d'eines