Marqués Hernández, Paula

Marqués Hernández, Paula

Contacte: paulimarhern@gmail.com | Twitter: paula_clarinet

BIODATA

Soc graduada en Filologia Catalana amb Minor en italià per la Universitat de valència i especialitzada en Construcció i Representació d’Identitats Culturals per la Universitat de Barcelona. Entremig, vaig gaudir d’una beca Erasmus + de 10 mesos amb destinació a la Università Ca’ Foscari de Venècia, on soc professora de català actualment.

La meua experiència docent, per tant, inclou l’ensenyament de CLE (Università degli Studi di Verona i Università Ca’ Foscari Venezia) i l’ensenyament de la literatura catalana contemporània (Ca’ Foscari).

Pel que fa a l’àmbit de recerca, la meua tesi de doctorat en curs se centra en la literatura catalana i italiana a partir del 1975 fins l’actualitat, des de perspectives innovadores que abracen tota l’esfera dels estudis culturals i insisteixen sobretot en els estudis de gènere. M’he ocupat d’autors italians com Pier Vittorio Tondelli i actualment estic centrant la meua atenció en exponents catalans com Quim Monzó, Empar Moliner, Jaume Cabré i Lluís Oliván.

Esporàdicament, traduïsc poemes, subtítols, del gallec, castellà, italià, al català o del català, gallec, castellà, a l’italià. També revise textos en català, faig d’intèrpret del català a l’italià en esdeveniments acadèmics i editorials i soc col·laboradora de la Revista Caràcters (PUV).

FORMACIÓ

  • Grau Filologia Catalana, Minor en Estudis Italians (UV, 2016)
  • Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB, 2017)
  • Certificació italià C2 (Università Ca’ Foscari Venezia, 2019)
  • Doctorat en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals (UB, en curs)

PUBLICACIONS

Podeu consultar les publicacions a:
https://www.unive.it/data/5115/12795834/pubb_anno

Aneu a la barra d'eines