Resum d’activitats del 2020

Resum d’activitats del 2020

FORMACIÓ

Aquest any 2020, hem organitzat diverses activitats de formació en línia, tant per a membres de SERCLE com per a tot el professorat de CLE, CLA o CL2. A causa dels reptes didàctics i tecnològics que s’han trobat enguany els professionals de l’ensenyament, el focus central de les activitats formatives de SERCLE ha estat la didàctica del català en el context virtual.

Aquest any hem continuat organitzant seminaris en línia, que ja van tenir molt bona acollida el 2019 i que han mantingut una alta participació. En les edicions IV i V, els seminaris s’han centrat en els reptes d’ensenyar català en una escola plural, amb Anna Marzà (UJI), i en les particularitats d’ensenyar llengua catalana al 2020, amb Laura Santacruz (ICE-UAB).

A més, s’han introduït, dins del programa de SERCLE, tertúlies didàctiques exclusives per a socis, en què es comparteixen experiències pròpies d’aula en un espai horitzontal, i presentacions de materials especialitzats en CLE. A la primera presentació, celebrada el 7 de setembre, Albert Vilagrasa va introduir-nos a la versió digital i interactiva del manual A Punt de PAM, del qual és creador i coordinador. 

Per últim, s’han organitzat les II Jornades Internacionals de Didàctica del Valencià com a L2 amb el CEFIRE específic de Plurilingüisme i en col·laboració amb la Facultat d’Educació i el Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant. El programa d’aquesta edició de les jornades s’ha centrat en l’oralitat i la didàctica en línia. Les jornades han tingut lloc en línia en dos caps de setmana del mes d’octubre de 2020, en què els assistents van poder participar de sessions plenàries, una taula rodona amb experts en oralitat, experiències didàctiques i tallers interactius. Si voleu saber de què es va parlar, podeu consultar la crònica “Fem zoom a la llengua oral” a Núvol.com.

Podeu recuperar els materials de totes les activitats que s’han fet en obert web de SERCLE i mirar els vídeos al nostre canal de Youtube.

PUBLICACIÓ DE RESERCLE

La revista Resercle: revista de la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera, ja ha publicat el seu primer número, que es troba disponible a RACÓ, l’espai de revistes catalanes amb accés obert. En aquest primer número s’hi poden trobar tant articles de recerca com experiències didàctiques, entrevistes, veus de l’alumnat i ressenyes bibliogràfiques. 

La temàtica de la revista és l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua, literatura i cultura catalanes i de tots els factors que hi intervenen, tant des del punt de vista dels aprenents com des del punt de vista dels docents i dels entorns d’aprenentatge. Tot i que se centra en l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua i cultura catalanes, també es tindran en compte les contribucions sobre altres llengües en contacte amb la llengua catalana.

A més a més, Resercle us convida a enviar els vostres treballs per considerar-los per a la possible publicació en el número 2 (2021). La data límit per a la recepció de treballs per al número 2 és el 28 de febrer de 2021

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines