Vidal Arráez, Josep

Contacte: josepvidal.a@gmail.com

FOTO_JOSEP_VIDAL - Josep Vidal

Biodata

Des del 2014 treballo com a professor de català a la Université de Toulouse 2 – Jean Jaurès, i com a professor de català i espanyol al Centre Régional de Formation aux Métiers du Social – ERASME. Els meus centres principals de recerca són l’ensenyament i aprenentatge de llengües estrangeres en contextos multilingües i interculturals, l’ensenyament de la cultura catalana en contextos homoglots, el perfil i les motivacions de l’alumnat de català fora del domini lingüístic, així com d’altres aspectes de la sociolingüística catalana com ara els drets lingüístics dels catalanoparlants i la seva legislació. Actualment soc doctorand en Innovació i Intervenció Educatives (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya) i en Didactique des langues (Université de Toulouse 2 – Jean Jaurès). Formo part dels laboratoris de recerca GRELL (Grup de Recerca en Educació, Llenguatge i Literatura) i LERASS (Laboratoire d’Études et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales). La meva tesi tracta l’actualització dels criteris de selecció dels continguts culturals en l’aprenentatge del català a França.

Formació

Soc llicenciat en Comunicació audiovisual (Universitat Ramon Llull) i graduat en Llengua i Literatura Catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona).
També disposo del Màster en Assessorament Lingüístic, Gestió del Multilingüisme i Serveis Editorials (Universitat de Barcelona) i el Màster d’Aprenentatge i Didàctica del Francès com a Llengua Estrangera (Université de Toulouse 2 – Jean Jaurès).
A més, soc avaluador de les proves d’espanyol del CLES (Certificat de Compétences en Langues de l’Enseignement Supérieur) a França.

Publicacions

https://www.lerass.com/author/jvidal/